سنتکام مدعی کشته شدن یکی از رهبران داعش در سوریه شد پایان دادگاه نتانیاهو بعد از ۹۸ جلسه سخنگوی هیئت مذاکره کننده در واکنش به ادعا‌های روبیو: صلح واقعی با پایان مداخلات آمریکا و خاتمه اشغالگری محقق می‌شود روبیو: یادداشت تفاهم با ایران ظرف ۶۰ روز اجرا خواهد شد قالیباف: کشور‌های غرب آسیا و اسلامی باید نظم جدیدی را متکی بر ظرفیت‌ها، منابع و مردم خود بنا کنند عراقچی همتای عربستانی خود را در جریان آخرین روند مذاکرات، پیشرفت‌های حاصل‌شده در اجرای تفاهمات قرار داد آمریکا فعالیت سفارت خود در کویت را از سر گرفت قالیباف با علی‌اف دیدار کرد ترامپ: ایران خبر داد که از تنگه هرمز عوارض نمی‌گیرد ادعای وزیر جنگ اسرائیل درباره ادامه حضور در لبنان: آمریکا هم بخواهد عقب‌نشینی نمی‌کنیم المیادین به نقل از مقام کاخ سفید: قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ به رئیس‌جمهور ارائه نمی‌شوند و قدرت قانونی ندارند پاکستان: مذاکرات فنی بین ایران و آمریکا با وجود استراحت‌های طرفین، همچنان ادامه دارد و قرار است طی روز‌های آتی از سر گرفته شود قالیباف: تفاهم اسلام‌آباد نه نتیجه فشار و اجبار، بلکه حاصل اقتدار ملت ایران بود/ در میانه جنگ بر اساس نظر رهبر انقلاب اعلام کردم که ایران آماده توافق‌های امنیتی با کشور‌های منطقه است وزیر جنگ آمریکا: اولین آزمایش سامانه پدافندی جدید «گنبد طلایی» ایالات متحده، با موفقیت انجام شد/ این رویداد در چارچوب تصویب «لایحه بزرگ زیبا» میسر شد سخنگوی وزارت خارجه پاکستان: خط ارتباط مستقیم میان ایران و آمریکا برقرار می‌شود ترامپ نتانیاهو را به قطع رابطه تهدید کرد

تأکید ایران بر رفع قطعی تحریم های بانکی و دریافت ضمانت در جریان مذاکرات وین

تأکید ایران بر رفع قطعی تحریم های بانکی و دریافت ضمانت در جریان مذاکرات وین بلومبرگ نوشت: مقامات بانک مرکزی ایران مستقیما در مذاکرات برای رفع تحریم‌های بانکی مشارکت دارند تا از واقعی و ملموس بودن آنها اطمینان حاصل کنند.
تاریخ انتشار: ۱۷:۲۱ - ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۰ - 2021 May 10
کد خبر: ۸۷۳۲۶

به گزارش راهبرد معاصر بلومبرگ طی گزارشی نوشت ایران در صدد است تا در جریان مذاکرات هسته ای رفع تضمین‌شده و قطعی تحریم‌ها علیه صنعت بانکداری خود را دریافت کند.

 

عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی ایران در پاسخ مکتوب به پرسش هایی در ارتباط با محدودیت های دسترسی ایران به سیستم پرداخت بین المللی در بلژیک (سوئیفت) گفت: «لغو تحریم ها علیه بانک مرکزی و بانک های ایرانی، سوئیفت و هرگونه نقل و انتقال پول میان آنها و بانک های بزرگ خارجی، باید مورد تایید قرار گیرد.»

 

همتی: «لغو تحریم ها علیه بانک مرکزی و بانک های ایرانی، سوئیفت و هرگونه نقل و انتقال پول میان آنها و بانک های بزرگ خارجی، باید مورد تایید قرار گیرد.»

 

* مشارکت بانک مرکزی ایران در مذاکرات

وی افزود مقامات بانک مرکزی مستقیما در این مذاکرات مشارکت دارند تا از واقعی و ملموس بودن لغو تحریم های آمریکا اطمینان حاصل کنند.

 

* توافق هسته ای هم برای مبادلات بانکی جهانی کافی نبود

بلومبرگ با توجه به جریمه های سنگینی که بانک های بزرگ خارجی در ارتباط با معامله با ایران نظیر بانک هایی در کره جنوبی و انگلیس متحمل شده بودند، نوشت، توافق هسته ای برای متقاعد کردن بانک های اروپایی برای همکاری با ایران، حتی قبل از اینکه ترامپ از توافق خارج شود، هم کافی نبود.

 

اگرچه بیشتر تحریم های آمریکا علیه برنامه هسته ای ایران برداشته شد اما تحریم های قدیمی به بهانه ارتباط ایران با گروه های تروریستی به قوت خود باقی ماند.

از این رو بانک های بین المللی از همکاری با ایران از ترس جریمه های میلیون دلاری بیم داشتند. به همین جهت، مقامات ایرانی به سرعت نسبت به تحریم های باقی مانده آمریکا که به توانایی کشور در ارتباطات بانکی با جهان آسیب می زند، گلایه کردند.

 

* رفع عملی تحریم ها خواسته رهبر ایران

در ادامه این گزارش آمده است، آیت الله علی خامنه ای، رهبر عالی ایران در ماه فوریه، صراحتا به دیپلمات های کشورش گفتند که این بار باید از افتادن دامی مشابه جلوگیری کنند. تحریم های آمریکا نه فقط در حرف و بر روی کاغذ بلکه در عمل باید برداشته شوند.

 همتی گفت: «ما به روش خود راستی آزمایی لغو تحریم ها را انجام خواهیم داد... من شخصا، در مورد روند مذاکرات خوش بین هستم.»

 

* صدای شرکت های وال استریت هم درآمد

در ادامه این گزارش آمده است، فشارها در واشنگتن نیز وجود دارد. روز پنج شنبه، شرکت های وال استریت از دولت بایدن درخواست کردند تا بار سنگین تبعیت از سیلی از تحریم هایی که دولت ترامپ علیه دشمنانی نظیر ایران اعمال کرده است، کاهش دهد.

موسسه LexisNexis Risk Solutions تخمین می زند موسسات مالی در آمریکا و کانادا در سال 2020 برای پرداخت جرایم مالی 42 میلیارد دلار هزینه کرده اند که شامل تحریم ها و اقدامات ضدپولشویی بوده است./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار